Nieuws: Aston Martin Valkyrie AMR Pro – AM Valkyrie ook als AMR Pro

Het volgende valt haast niet te geloven (omdat het nogal bizar voor woorden is), maar het is toch echt zo. De Valkyrie, de buitenaards ogende hypercar met Formule 1-achtige prestaties, blijkt nog niet extreem genoeg. Er volgt namelijk ook nog een AMR Pro-uitvoering.

1.030 kilogram, nog meer peekaa's en de visuele impact van een ruimteschip; het is de Britten en technologisch partner Red Bull Racing nog niet extreem genoeg. Die eer is weggelegd voor de Valkyrie AMR Pro, de speciale circuitversie van Aston Martin's hypercar. Stoplichtsprintjes op de openbare weg zijn dan ook uit den boze.

Gebonden aan het circuit Waar je met de reeds gepresenteerde Valkyrie gewoon de openbare weg op mag, zal dat met de AMS Pro dus verboden zijn. Daarvoor zal 'ie simpelweg te extreem zijn, en dan moet je vooral denken in de richting van nog efficiëntere aerodynamica. Maar het verschil met de straatlegale uitvoering zit 'm ook in een intensieve gewichtsbesparing

Weet wat je eet Het resultaat van deze AMS Pro-behandeling? Een top van ruim 400 km/h, een lager productieaantal van 25 exemplaren, maar bovenal het kunnen trekken van liefst 3,3 G in bochten en zelfs 3,5 G bij een noodstop. Kortom, weet wat je eet voor wie instapt.

Extreem Spartaans Ohw, en je te zijner tijd luchtig kleden is ook geen overbodige luxe. Airconditioning zal namelijk ontbreken op de Valkyrie AMS Pro, en zo eigenlijk alle zaken die strikt genomen niet benodigd zijn om snoeihard te gaan. Het infotainmentsysteem bijvoorbeeld, maar ook ruiten van glas. Bij de AMS Pro zullen deze gemaakt zijn van (lichter) polycarbonaat. Zelfs van de koolstofvezel monocoque wordt een paar millimeter extra afgeschaafd in de jacht naar onnodige kilo's.

Naar verwachting wordt de bouw van de Aston Martin Valkyrie AMS Pro opgestart begin 2020.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer