Nieuws: Aston Martin Vantage GT8 – De Aston Martin Vantage GT8 is ontketend!

Na een korte teasercampagne en daags nadat hij als prototype werd betrapt op de Ring stelt Aston Martin haar extreemste Vantage ooit voor: de GT8.

Is de GT8 dan Aston's zwanenzang op basis van de (stokoude) Vantage? Telkens als dit wordt gedacht komen de Britten toch nog met een andere speciale uitvoering. Vaak nog dikker en sneller dan de al niet malse versie die ervoor ging. Van de GT8 werd dit ook verwacht, maar helaas, de vorig jaar gepresenteerde GT12 is 'm toch de baas. Al is de Vantage GT8 allesbehalve een stakker.

Puike specs De GT8 is van de V8 Vantage S wat de GT12 van de V12 Vantage S is: een lichtgewicht versie die ook een paar pk's extra meebrengt en daardoor tot nog hogere prestaties komt. Voor de GT8 mobiliseert Aston Martin een vermogen van 447 pk, tien meer dan de Vantage S. Het gewicht daarentegen ligt een significante 100 kilogram lager, terwijl ook aan de aerodynamica, zoals valt te zien, is gesleuteld. Dat een sprintje trekken zodoende nog maar 4,6 seconden duurt, geloven we meteen. Net als een top van dik 300 km/h.

Geïnspireerd op GTE-racer Dat het bespaarde gewicht gehaald is door de intensivering van koolstofvezel mag geen verrassing zijn. Daarnaast pakt Aston Martin uit met lekker kekke kleurtjes, al straalt de GT8 ook zonder 'Kijk mij!' uit. Daar zorgt de immens achtervleugel wel voor. De V8 Vantage GTE, waarmee de Britten FIA's GT3- en GT4-kampioenschappen bestormt, heeft 'm ook dus dat verklaart een hoop.

Geringe oplage De GT12 was in mum van tijd uitverkocht en de kans is groot dat dit ookt gebeurt met de GT8. Een oplage van 150 exemplaren is dan ook summier. Goede nieuws hieraan is dat Amerikanen voor de verandering een keer achter het net vissen. Zij krijgen hem niet en dus blijft er meer te verdelen over in Europa. Wees er evenwel snel bij wil je er eentje.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer