Nieuws: Audi A3 – Abt Sportline brengt de nieuwe AS3

Gebouwd op Volkswagen’s nagelnieuwe MQB-platform rijdt de nieuwe A3 dynamischer dan voorheen. Dat zegt Abt Sportline die al met de nieuwe Audi A3 heeft kunnen rijden. Maar het kan altijd sportiever. Maak kennis met de AS3.

Nu zelfs de pers nog niet met de nieuwe Audi A3 heeft gereden moeten we Abt Sportline maar geloven. Zelf is de tuner van mening dat de compacte Audi nog beter zal sturen met hun sportveren of adaptieve ophanging waaraan momenteel nog gewerkt wordt. Sneller kan Abt de A3 ook maken na het aanpassen van het motormanagement. Zo stijgt het vermogen van de tweeliter TDI van 170 pk naar 200 pk en levert de 2.0 TSI-benzinemotor na de ECU-tuning 250 pk af (af fabriek: 200 pk). Als compensatie voor de toegenomen snelheid levert Abt een verbeterd remsysteem waaronder 345 mm grote schijven.

Bodykit Het strakgetrokken design van de nieuwe A3 laat hem in ieder geval sportiever uit de verf komen dan het origineel. Met de sportbumpers, zijskirts en de DS-wielen - verkrijgbaar in 18 en 19 inch - zal dat nog eens versterkt worden. Ook de achterklepspoiler en de diffuser inclusief de vier sierpijpen van het sportuitlaatsysteem dragen bij aan meer branie van Audi's compacte middenklasser.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer