Nieuws: Audi A3 Sportback – Audi A3 Sportback sportiever dankzij Abt

Iedere nieuwe Audi krijgt een behandeling van tuner Abt. De A3 Sportback ontkomt daar vanzelfsprekend niet aan. En ondanks dat we de stijl van Abt inmiddels op ons duimpje kennen, is de sportiviteit weer om van te smullen.

Wat uitstraling betreft heeft de AS3 van Abt, ondanks dat deze op de standaard A3 Sportback gebaseerd is, meer weg van een S3 Sportback dan het model dat Audi zelf heeft gepresenteerd. Die mag dan vier uitlaatpijpen hebben, voor de rest is de S3 qua uiterlijk bijna identiek aan de S line-modellen. De AS3 van Abt heeft van die 'wolf in schaapskleren' aanpak weinig weg. De grille is opengewerkt en van grote spijlen voorzien, de voorbumper opnieuw vormgegeven en voorzien van een extra forse spoilerlip en ook op de achterklep pronkt een taartschep om de luchtweerstand in goede banen te leiden, maar vooral ook de aandacht van medeweggebruikers te trekken. De diffuser aan de achterzijde maakt samen met de zijskirts en het 18 dan wel 19 inch lichtmetaal het plaatje compleet.

Chiptuning Audi A3 Sportback Onderhuids heeft de Abt AS3 lang niet genoeg in huis om de 300 pk sterke S3 Sportback bij te kunnen benen. Maar dat neemt niet weg dat ze een drietal motoren hebben opgepept. De 1.4 TFSI kan na een behandeling van Abt stijgen tot 160 pk (standaard 122 pk) en de 2.0 TDI, die standaard 150 pk en 320 Nm ontwikkelt, stijgt tot 170 pk en 360 Nm. Abt laat tevens weten voor de 1.6 TDI en 1.8 TFSI aan een update te werken, maar stiekem kijken wij natuurlijk vooral uit naar de krachtkuur die men voor de S3 Sportback gaat ontwikkelen. Dat is een kwestie van tijd weten we inmiddels.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer