Nieuws: Audi A3 Sportback g-tron – Audi A3 Sportback g-tron kost € 28.900,-

Audi heeft de zijn prijzen van de ‘leidinggas’-A3 bekend gemaakt. Vanaf € 28.900,- rij je met de g-tron bij de Audi-dealer weg.

Audi Nederland kan de A3 Sportback met 1.4 TFSI (zonder Cilinder on Demand) wel uit het leveringsprogramma schrappen. Waarschijnlijk gebeurt dat ook, maar vooralsnog blijft die motorisering in de prijslijsten staan. Veel zal de importeur er in ons land in elk geval niet meer van verkopen, nu de A3 Sportback g-tron in de verkoop is gegaan. Dat aardgasmodel is met een vanafprijs van € 28.900,- weliswaar exact vijftienhonderd euro duurder, maar die verdient de koper snel terug. En niet alleen de zakelijke rijder, die bij het leasen van een A3 g-tron profiteert van 14% bijtelling, tegen 25% voor de vijfdeurs A3 1.4 TFSI. Ook voor de particulier is de eerder genoemde meerprijs een slimme investering. De prijs van CNG-gas (Compressed Natural Gas) ligt namelijk per gereden kilometer beduidend lager dan de prijs voor een liter benzine. Volgens Audi's berekeningen bedragen de brandstofkosten van de A3 Sportback g-tron circa vier euro per honderd kilometer. Tel uit je winst.

Overspoeld met subsidies Een ander voordeeltje voor de leaserijder is dat de g-tron door z'n vrij bijzondere techniek dit jaar nog in aanmerking komt voor diverse aanvullende subsidies. De auto dient daarvoor besteld te worden in 2013, terwijl de aanvraag voor deze subsidies voor 1 april 2014 dient te worden ingediend. Ondernemers die dit doen maken aanspraak op de landelijke Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de VaMil (willekeurige afschrijving milieu-investering). Bovendien bieden diverse regionale en/of lokale overheden daar bovenop ook eigen subsidiemogelijkheden. Overigens gelden de subsidies voor de eigenaren. Als de eigenaar een leasemaatschappij is, kan deze de subsidie verwerken in de leaseprijs.

Standaard automaat De Audi A3 Sportback g-tron levert 110 pk bij 220 Nm, accelereert in 10,8 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 197 km/h. Het gemiddelde verbruik op CNG (op basis van de Nederlandse gaskwaliteit) ligt op 3,6 kg/100 km, inherent aan een gemiddelde CO2-uitstoot van 88 g/km. Alle g-tron's worden overigens standaard geleverd met de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling, een transmissie die normaliter in de optielijsten staat.

Maart 2014 De eerste exemplaren van de Audi A3 Sportback g-tron worden in maart 2014 in Nederland verwacht, waarna er bij ongeveer 125 stations in Nederland CNG getankt kan worden. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië is er eveneens landelijke dekking en ook in Frankrijk en Spanje zijn al tientallen CNG-stations, aldus Audi.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer