Nieuws: Audi A4 – Audi introduceert de A4 Business Edition

Slechts één A4-uitvoering komt in aanmerking voor 20% bijtelling. Het is niet anders. Maar om wat terug te doen komt de Nederlandse Audi-importeur nu met de A4 Business Edition. Die is aantrekkelijker voor zakelijke rijders, ongeacht de motorisering.

Net als de beide concurrenten uit München en Stuttgart kunnen de heren uit Ingolstadt de klanten dit jaar opnieuw verleiden met een middenklasser met 20% bijtelling. Deze 2.0 TDIe met 136 pk is altijd handgeschakeld en slechts als limousine verkrijgbaar. Om klanten die liever de Avant, een iets sterkere diesel of gewoon een benzinemodel moeten rijden te compenseren introduceert het Duitse merk een bijtellingvriendelijke uitvoering waarop tal van lekkernijen tegen een bescheiden prijs zit.

Vergelijkbare bijtelling als complete 20%'er Standaard wordt de Business Edition geleverd met MMI navigatie, telefoonvoorbereiding basis, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm, comfort-airconditioning, en een armsteun vóór. Andere zaken die elke reis comfortabeler en aangenamer maken zijn de parkeerhulp achter, Xenon plus verlichting, licht- en regensensor, diefstalalarm, het multifunctionele stuurwiel (met leer bekleed), lichtmetalen wielen, metallic lak, blanke raamlijsten en blanke dakrails op de Avant. De 1.8 TFSI Business Edition is er vanaf € 32.800,- en de 2.0 TDI voor € 35.580, de Avant kost respectievelijk € 35.330,- en € 38.220,-. Bestel je al deze opties los op de 2.0 TDIe met 20% bijtelling dan zou de uiteindelijke bijtelling ongeveer overeenkomen met de standaard complete Business Edition-variant. Zodoende durft Audi te spreken over een bijtellingvriendelijke prijsstelling.

Audi A4 S Edition Naast de Business Edition levert Audi de A4 tevens kortstondig als S Edition, die eveneens leverbaar is als Limousine en Avant. De uitrusting is sportief en compleet met onder meer MMI-navigatie, Audi-soundsystem, Xenon plus-verlichting, comfort-airconditioning, alarm, armsteunen in leder, een lichtpakket en parkeerhulp achter. Daarnaast beschikt de S Edition over een verlaagd sportonderstel, 18-inch lichtmetalen wielen en sportstoelen (bekleed met een combinatie van leder/stof). Ook het S line exterieur met sportieve bumpers, specifieke dorpellijsten en andere S-accenten standaard aanwezig. De Audi A4 S Edition is er in combinatie met alle aandrijflijnen, behalve de 2.0 TDIe en de topmodellen S4 en RS4. De meerprijs voor de S Edition-uitvoering bedraagt € 2.300,-. De A4 S Edition is er daardoor vanaf € 37.250,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer