Nieuws: Audi A5 Coupé – Nieuwe Audi A5 stukje duurder

Het duurt nog een paar maanden voordat de nieuwe A5 Coupé in de showroom te bewonderen is, maar Audi weet wel alvast wat de prijzen zijn.

Instappen en wegrijden kan vanaf € 43.990,-. Dat is tweeduizend euro duurder dan waarvoor de voorgaande generatie van eigenaar wisselde, al moet gezegd dat de basismotor van de nieuwe A5 Coupé net even wat serieuzer is. Zo beschikt de instapper voortaan over een tweeliter TFSI met 190 pk en dat was een 1.8 met 177 pk. Een manuele 6-bak is standaard, terwijl de S tronic automaat om een bijbetaling vraagt. Zolang de reeds al wel gepresenteerde S5 niet is geprijsd (en nog later de RS 5) is een 252 sterke TFSI de krachtigste benzine. Wil je die, dan geraak je minstens € 54.250,- armer. Je bent dan wel meteen ook voorzien van quattro-vierwielaandrijving.

Diesels Liever dieselen? Dat kan, want dit is al lang geen taboe meer in een (sport)coupè. De 190 pk sterke 2.0 TDI Ultra start bij € 48.910,-. Als non-Ultra bedraagt de prijs € 49.690,- en wil je de motor in combinatie met de S Tronic, dan verget dit een investering van € 50.970,-. Als dieseltopper is er de – niet eens zoveel sterkere – drieliter TDI quattro, goed voor 218 pk op alle vier de wielen. Voor € 61.210,- is deze de uwe.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer