Nieuws: Audi A6 (Avant) – Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van vierwielaandrijving en daar plukt Audi met haar quattro-systeem de vruchten van. In reactie daarop is de A6-lijn met 2.0 liter TFSI nu ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Het is de eerste keer dat de Audi A6 voorzien van een viercilinder te bestellen is met quattro-vierwielaandrijving. Voorheen was dit enkel mogelijk bij de (veel duurdere) zes- en achtcilinders. Op een viercilinder-diesel met quattro-techniek is het evenwel nog wachten.

Specificaties Motorisch is de A6 2.0 TFSI als iedere andere A6 met dezelfde viercilinder-turbobenzine. Het geleverde vermogen bedraagt een maximum van 252 pk en de standaard gemonteerde S tronic-automaat kan de auto daardoor in 6,5 seconden naar de 100 km/h brengen. Voor caravan-fanaten is het wellicht interessanter om te weten dat het maximaal geremde aanhangergewicht een verdienstelijke 1.600 kilogram bedraagt.

Prijzen Dan de prijzen. De meerprijs van het quattro systeem ligt op € 4.570,-. Hiermee komen de daadwerkelijk vanafprijzen op € 58.480,- voor de vierdeurs Limousine en € 61.980,- voor de Avant-uitvoering.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer