Nieuws: Audi A6 – Nieuwe basismotor Audi A6

De nieuwe Audi A6 en A6 Avant hebben door de komst van de 2.0 TFSI een nieuwe basismotor. De verse krachtbron maakt de Duitser financieel bereikbaarder en beschikt over een A-label.

De direct ingespoten 2.0 TFSI-motor is geen onbekende binnen de Autowereld. Diverse merken binnen de VAG-groep maken gebruik van de soepele krachtbron die een vermogen van 180 pk levert. Het maximale koppel bedraagt 320 Nm en is beschikbaar vanaf 1.500 tpm. Prima cijfers die zich vertalen naar dito prestaties. Nul naar honderd doet de Limousine namelijk in 8,1 seconden en ook voor de topsnelheid van 230 km/h hoeft de Audi zich niet te schamen. Afhankelijk van de gekozen carrosserievariant en transmissie varieert het gemiddelde brandstofverbruik van 6,4 tot 6,6 l/100 km.

Vanaf € 44.500,- De Audi A6 2.0 TFSI is per direct te bestellen als Limousine en als Avant (leverbaar vanaf oktober). Een handgeschakelde zesversnellingsbak is in beide gevallen standaard, maar de traploos schakelende Multitronic-transmissie is eveneens beschikbaar, maar moet € 2.380,- meer voor worden neergeteld. De vanafprijs van de A6 2.0 TFSI ligt op € 44.500,-. De Avant kost € 3.080,- meer.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer