Nieuws: Audi A7 Sportback – Nieuw instapmodel Audi A7 Sportback

Het leveringsprogramma van de Audi A7 Sportback is uitgebreid met een nieuw basismodel. Deze A7 met 1.8 TFSI viercilinder-benzinemotor is zes mille goedkoper dan de voormalige instapper.

De downsizing-trend heeft ook de grotere modellen van Audi bereikt: de A7 Sportback krijgt een 1.8 liter viercilinder. Een relatief compacte blok (voor een auto die bijna 5 meter lang is), maar de vierdeurs coupé wordt er evenwel een kleine zes mille goedkoper door. En echt behelpen is het ook weer niet met de 1.8 TFSI.

Nog steeds vlot, maar vooral zuiniger De 1.8 TFSI is natuurlijk voorzien van een turbo. Daardoor is het blok goed voor 190 pk en 320 Nm. Bovendien wordt dat koppel over een breed toerenbereik uitgesmeerd. Over de prestaties heb je daardoor niet te klagen: in 8,2 seconden wordt de 100 km/h gehaald en de top ligt op 229 km/h. Maar downsizen gaat natuurlijk vooral om het verlagen van het verbruik. Als gemiddelde geeft Audi een waarde op van 5,8 l/100 km.

Betaalbaarder Dankzij de nieuwe instapper kun je voortaan A7 Sportback rijden voor € 54.880,-. De versie met 1.8 TFSI is net als de andere modellen uit de reeks standaard uitgerust met onder andere LED-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen en het MMI-multimediasysteem. Tegen een meerprijs van € 5.900,- wordt 'ie uitgerust als Pro Line-uitvoering met automatische airco met onder meer vier klimaatzones, Audi Connect en sfeerverlichting.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer