Nieuws: Audi A8 L – Prijs verlengde Audi A8 bekend

Er is niets te klagen over de beenruimte achterin het vlaggenschip van Audi, maar er zijn altijd mensen die meer willen. Exact die behoefte vervult de Duitse fabrikant met de verlengde A8 die ten opzichte van de reguliere A8 een meerprijs van € 4.400,- kent.

Met een totale lengte van 5.27 m weet de verlengde A8 precies 13 cm extra 'limousine' te bieden. De extra centimeters komen geheel ten goede aan de achterpassagiers en creëren zodoende buitengewoon veel beenruimte. Naast de additionele ruimte is ook de standaarduitrusting de van 'L'-variant toegenomen, dankzij de toevoeging van een elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak en een elektrisch bedienbare zonwering voor achterruit en zijruiten achter.

Viertal krachtige motoren Vanaf de introductie zal de Audi A8 L met een viertal krachtbronnen leverbaar worden. Liefhebbers van een dieselmotor kunnen kiezen uit de 250 pk sterke 3.0 TDI of de 4.2 TDi met 350 pk. Verbrand je liever benzine dan laat Audi de keuze tussen de 3.0 TFSI met 290 pk of de 372 pk sterke 4.2 FSI uitvoering. Alle motoriseringen beschikken zowel over Quattro, als over de achttraps tiptronic-transmissie.

Prijzen Zoals al eerder aangehaald bedraagt de meerprijs van de verlengde uitvoering € 4.400,-. Dat betekent dat de 3.0 TFSI leverbaar is vanaf € 103.300,- en de 4.2 FSI vanaf € 118.300,-. De prijzen voor de TDI-modellen beginnen bij € 99.600,- voor de 3.0 TDI en lopen op tot € 121.900,- voor de 4.2 TDI. Standaard zit de A8 L zoals je vermoedt al flink in de 'slappe was', maar dat het altijd luxer kan bewijst Audi met de Pro line en Pro line plus-uitvoering. Bij eerstgenoemde wordt tegen een meerprijs van € 11.900,- de standaarduitrusting uitgebreid met onder meer: lederen bekleding, parkeerhulp plus, MMI Navigatie plus, airconditioning met vier klimaatzones, BOSE Surround Sound, verwarming van voorstoelen en achterbank en telefoonvoorbereiding. De Pro line plus-uitvoering beschikt standaard over al deze features en voegt daar nog de volgende zaken aan toe: achteruitrijcamera voor Parkeerhulp plus, comfortstoelen, dubbel glas, servosluiting van de portieren, automatisch bedienbare kofferdeksel en adaptive light. De meerprijs voor de Pro line plus-uitvoering bedraagt € 18.900,-. De nieuwe Audi A8 L-modellen zijn met ingang van 14 september 2010 bij de Nederlandse Audi-dealers te bestellen. De levering start in januari 2011.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Schrik niet, Uber heeft net 5,2 miljard dollar verloren!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer