Nieuws: Audi - Enders Game – Audi speciaal ontworpen voor film

Audi is gek op het inzetten van auto’s voor films. De kracht van het witte doek is enorm en daar profiteert de fabrikant volop van. Ditmaal heeft Audi een auto specifiek ontworpen. Voor de film Ender’s Game.

Een pikzwart ruimte, weinig vluchtmogelijkheden en op hier en daar een luid krakende popcornnoot na geen afleiding van iets anders dan het enige licht dat je ogen voorziet van zicht: een gigantisch scherm pal voor je neus. Controle over wat je te zien krijgt heb je als bioscoopbezoeker niet, dus je bent zo goed als genoodzaakt om te kijken. Je hebt er nota bene speciaal een kaartje voor gekocht. Kortom, wij begrijpen wel dat diverse autofabrikanten willen schitteren op het witte doek. De intensiteit van de hoeveelheid screen time is enorm als in '15 minutes of fame'.

31 oktober Terwijl The Wolverine nog volle zalen trekt waarin de hoofdrolspelers daadwerkelijk rondscheuren in een A8 en R8, zijn in Audi's volgende filmproject geen fysieke auto's te zien. De Audi in Ender's Game, die op 31 oktober uitkomt in Nederland, bestaat compleet uit pixels. Heel begrijpelijk, want de niet meteen als Audi herkenbare auto speelt nogal een futuristische rol en er eentje speciaal ontwikkelen voor één film zou simpelweg te duur zijn geweest. Buiten dat, de hedendaagse filmtechnieken zijn uitstekend in staat onechte producten en werelden echt te laten ogen. Alvast een voorproefje zien? Hieronder de trailer van Ender's Game waar al snel Audi´s scifi-shuttle voor komt rijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer