Nieuws: Audi Q1 – Audi Q1 warmt alvast op met Q1

Audi bevestigt vandaag officeel dat de Q1 daadwerkelijk een feit wordt. CEO Rupert Stadler laat optekenen dat er van 2016 gebouwd gaat worden in Ingolstadt en dat Audi met het model poogt het SUV-segment te versterken. Daarnaast laat het merk alvast enkele woorden van de gehele designtaal zien.

Aangezien 2016 nog ruim twee jaar van ons verwijderd is wil Audi nog niet al teveel kwijt over de Q1. Dat neemt echter niet weg dat ze ons al voorzichtig een blik willen gunnen op het design. Die fase heeft men intern immers al afgerond.

Strak en stoer Wat we duidelijk zien is een strak gelijnde kleine SUV die de met de Crosslane Concept ingezette designtaal nu in de praktijk gaat brengen. Brede heupen a la de Sport Quattro Concept en scherp gesneden lichtunits maken zelfs de kleinste Q tot een alleraardigste verschijning.

Q´s Audi wil met de komst van de Q1 het Q-gamma naar beneden toe afronden. Naast de Q3, Q5 en Q7 zal het model de Q-verkopen flink moeten opkrikken en naar verwachting het populairste Q-model moeten worden. Met 230.000 exemplaren op jaarbasis draagt de Q5 momenteel die titel en behaalt daarmee meer dan de helft van het totale SUV-volume bij Audi.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer