Nieuws: Audi Q1 Concept – Audi geeft meer info over ‘Q1 Concept’ prijs

Enkele dagen geleden kregen we wat summiere informatie van Audi over het nieuwste studiemodel dat de Duitsters mee naar Detroit nemen. Vandaag laten de heren uit Ingolstadt wat meer los over het model dat zich zal positioneren onder de Q3.

Audi rept er met geen woord over, maar wanneer we de nu bekend gemaakte details erbij pakken, is er weinig visie voor nodig dat deze compacte crossover-concept die het merk op de Detroit Motor Show gaat neerzetten een realistische voorbode is van de Q1. Met een lengte van 4,20 meter is de auto net even wat korter dan de Q3, maar nog altijd keurig van formaat om als gerespecteerde crossover door het leven te gaan. Ook het exterieurdesign, hoewel vanwege het conceptgehalte nog erg karakatuur ingetekend, leunt sterk op de Q's die we van Audi al kennen. Typische Q-kenmerken zijn zoal de fors uitgevallen single-frame grille, de gapende wielkasten gevuld met 19 inch wielen en de opvallend korte overhangen (om bij het eerste de beste zandpad niet meteen vast te komen zitten). Kortom, in Detroit, halverwege januari, rijdt Audi gewoon voor 75% de toekomstige Q1 onder de spotlights.

Tweedeurs Saillant detail is dat de concept over slechts twee portieren beschikt. Minder praktisch natuurlijk dan vier openslaande deuren, maar het algehele design krijgt hierdoor, in combinatie met een nadrukkelijk gebogen daklijn, wel het flamboyante design van een shooting brake mee. We zijn benieuwd of Audi het aandurft om dit door te zetten bij het productiemodel. Anderzijds, waarom niet?! De Audi Q1 moet straks immers mensen wegkapen van de MINI Countryman en zijn 3-deurs broer, de Paceman.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer