Nieuws: Audi Q3 – Audi Q3: eerste afbeeldingen

De Audi Q3 zal binnen twee weken officieel worden onthuld. In aanloop naar die onthulling warmt Audi ons op door het verspreiden van een aantal designschetsen. De première van de Q3 zal plaatsvinden op de Auto Shanghai 2011.

Dat China een groeimarkt is van jewelste behoeft inmiddels geen betoog meer. Voor vele Europese fabrikanten, waaronder Audi, is de Chinese markt van zeer groot belang. Alleen in het eerste kwartaal van 2011 verkocht Audi er al 64.122 auto's waarmee het hoopt op een afzet van 280.000 stuks voor heel 2011. Hardlopers zijn de in China zelf gebouwde A4 L, A6 L en Q5 die goed zijn voor 51.951 van de afzet. De A8 L doet het met 1.655 exemplaren in maart ook niet onverdienstelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Audi de wereldpremière van de Q3, het kleine broertje van de Q5, gunt aan de Chinezen.

Voorspelbaar Zoals we op de schetsen kunnen zien heeft Audi weinig verrassingen in petto. Van achteren en opzij bekeken is het een bijna één-op-één kopie van de Q5 terwijl de voorzijde net iets scherper is vormgegeven. Maar verrassend, nee wederom niet. De Auto Shanghai zal op 19 april de deuren openen voor de pers en naast de Q3 nog diverse andere grote primeurs gaan tonen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer