Nieuws: Audi Q3 Vail – Audi Q3 Vail: ultieme wintersportauto

Bij de in Detroit onthulde Audi Q3 Vail staat het thema wintersport centraal. De auto is dan ook niet voor niets vernoemd naar het populaire skigebied in de Verenigde Staten. Maar hij lijkt stiekem ook een voorbode van de op stapel staande S-/RS-uitvoering.

Als je een conceptcar bouwt op basis van een reeds bestaand model dan wil je de aandacht trekken. En dat is ook precies de reden van deze Q3 Vail. In Europa mag het model dan al op de markt zijn, in de Verenigde Staten nog niet. En om de Amerikanen warm te laten lopen voor de Q3 toont Audi een geheel op het seizoen aangepast model vernoemd naar een door de Amerikanen zo geliefd wintersportgebied. Als dat geen inpalmen is!

Verwarmbare thermosfles Zijn status als ultieme wintersportauto maakt de Q3 Vail al bij de eerste indruk duidelijk. De treeplanken, de aluminium dakrails om de ski's en snowboards te vervoeren en de adextra verlichting moeten in deze donkere dagen extra handig zijn. En als de sneeuw echt metershoog ligt dan komt de 30 mm extra bodemvrijheid bijzonder van pas. Voor nog wat extra comfort heeft Audi een thermosfles gemonteerd welke in de bekerhouder is op te warmen dan wel te koelen. Ook de oplaadbare zaklamp biedt praktisch gemak. De meegeleverde lamp bevat een infrarood verwarmingselement, waarmee bijvoorbeeld handschoenen zijn te verwarmen. Een andere intelligente oplossing is de verwarmbare kofferbakmat, zodat natte wintersportkleding snel en eenvoudig is te drogen.

Energy Red Zomaar een paar accessoires maken de Q3 nog niet conceptcar-waardig. Daar is toch echt meer voor nodig, vindt ook Audi. Hij is gespoten in de opvallende lakkleur Energy Red met goudkleurige parelmoerdeeltjes. Daarbij is de single frame-grille aangepast, de koplampbehuizingen antractiet gekleurd en de spoorbreedte met 40 mm toegenomen. De 20 inch wielen zijn voorzien van offroadbanden om door de sneeuw te kunnen ploeteren.

314 pk Onder de kap ligt de smakelijke 2.5 liter vijfcilinder turbomotor zoals we die kennen uit de TT RS en RS3. Het blok ontwikkelt 314 pk en 400 Nm en is gekoppeld aan een S-tronic transmissie. Met een 0-100 km/h sprint in 5,5 seconden en een topsnelheid van 262 km/h lijkt het een hint richting de op stapel staande S-/RS-versie van de Q3.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer