Nieuws: Audi Q5 – Eerste stukje + details nieuwe Audi Q5

In 2008, oftewel 8 jaar geleden, presenteerde Audi de Q5. In die jaren groeide de SUV uit tot de best verkochte Audi. In 2015 werden er, ondanks zijn leeftijd, bijna 270.000 van verkocht. Dat succes mag Audi niet verliezen en dus is het hoog tijd voor een moderne opvolger.

Die opvolger zal begin 2017 bij de dealers staan en dit is alvast een stukje erover. Lang wachten op hoe hij er helemaal uit ziet en wat erop en eraan zit hoef je niet. Op 29 september zal Audi de gloednieuwe, tweede generatie Q5 namelijk onthullen op de Autosalon van Parijs

Duidelijke familieband Eigenlijk weten we ook al best veel over de inmiddels één na grootste SUV van Audi. Dankzij spyshots hebben we een goed beeld gekregen van zijn uiterlijk dat met een beetje fantasie middels de nieuwe A4 en Q7 prima valt door te vertalen op de Q5.

Gewichtsbesparing Technisch is Audi bijna geheel met een schone lei begonnen. De auto staat op het MLB-platform waarop ook de A4 wordt gebouwd. Dat betekent dat alle componenten nieuw ontwikkeld zijn en gewichtsbesparing een grote rol heeft gespeeld. Dat zou zomaar tussen de 100 en 200 kg gewichtsreductie kunnen betekenen.

Modern in hart en nieren Alle moderne technologie die Audi in de A4 heeft geschroefd mogen we ook op de Q5 verwachten. Van de Virtual Cockpit tot aan geavanceerde rijassistentiesystemen, de Q5 zal erover beschikken. En het motorengamma is eveneens van de meest moderne generatie.Zoals gezegd zal de nieuwe Audi Q5 op 29 september worden onthuld. Wij houden je uiteraard op de hoogte.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer