Nieuws: Audi Q5 Hybrid – Officieel: Audi Q5 Hybrid quattro

Eerder deze week onthulden we de Audi Q5 Hybrid quattro al aan je. Een overijverige webmaster van de Duitse Audi-site had de details vroegtijdig live gezet. Inmiddels heeft Audi ons ook het officiële persdossier toegezonden. Hierbij de informatie die nog ontbrak.

Dat de Audi Q5 Hybrid quattro gebruik maakt van zowel een 2.0 liter benzinemotor alsook een 33 kW sterke elektromotor wisten we al. En ook het feit dat beide aandrijfvormen samen voor 245 pk en 480 Nm zorgen is bekend. Wat we nog niet wisten is dat de Q5 Hybrid gemiddeld slechts 7,0 liter benzine per 100 km tot zich neemt. Dat staat volgens Audi bovendien gelijk aan een CO2-uitstoot van minder dan 160 g/km. Keurige cijfers, zeker als je je bedenkt dat de Q5 Hybrid in 7,1 seconden naar 100 km/h weet te accelereren en een topsnelheid van 222 km/h kan behalen.

Elektrische range Uniek aan de Q5 Hybrid is dat deze tot 100 km/h geheel elektrisch kan rijden. Echt groot is de actieradius uiteraard niet; bij een gemiddelde van 60 km/h kan slechts 3 km elektrisch gereden worden. Maar voor stadsverkeer kan het een uitkomst zijn.

2011 bij de dealers Audi rijdt de Q5 Hybrid vanaf volgend jaar bij de dealers binnen. Uiterlijk verschilt de auto slechts in detail ten opzichte van een gewone Q5. Slechts de 'hybrid' badges en de speciale wielen moeten voor de herkenbaarheid zorgen. In alle gevallen wordt de auto geleverd met een 8-traps tiptronic automaat en een speciaal instrumentarium waarop de status van de accu's en de gereden modus wordt weergegeven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer