Nieuws: Audi Q6 – Audi ziet potentie in Q6

De geruchten gaan al enige tijd, maar worden nu wel heel concreet. Audi´s topman Rupert Stadler heeft in een interview met Duitse media laten weten wel brood te zien in een model tussen de Q5 en de Q7.

Deze Audi Q6 zou een rechtstreekse concurrent worden voor de populaire BMW X6. Stadler liet weten een coupé-achtige SUV met vierwielaandrijving wel te zien zitten. En daarmee geeft hij feitelijk aan dat er in het geheim al aan de auto gewerkt wordt. Vooral de Amerikaanse en Chinese markt is enorm gebaad bij een dergelijk model.

Colorado-onderstel Qua ontwikkeling staat Audi geen zware klus te wachten. Men kan gebruik maken van het Colorado-onderstel waarop ook de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg staan. Bovendien kan er daarmee ook relatief eenvoudig een hybride worden gebouwd. De motoren zijn bij Audi allemaal in eigen huis beschikbaar. Denk daarbij aan zowel benzine- als dieselmotoren met 6 en 8 achtcilinders. Een S- of RS-model kunnen we eveneens niet uitsluiten.

2013 Dat de Audi Q6 er komt staat voor ons buiten twijfel, de uitspraken van Rupert Stadler geven al genoeg bevestiging. Wanneer de auto komt is nog wel de grote vraag. Er gaat ongetwijfeld nog minimaal twee jaar ontwikkeling aan zijn introductie vooraf. Reken dus op niet eerder dan eind 2013.

Bekijk ons aanbod Audi Q-modellen

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer