Nieuws: Audi Q7 – Monsterlijke Audi Q7 van PPI

Onder de naam ICE brengt tuner PPI een monsterlijke Audi Q7 op de markt. Met meer dynamiek, meer luxe en een zeer exclusief karakter is deze Audi Q7 een opvallende verschijning. De grote wielkasten, de forse voor- en achterbumpers en ook de matblauwe lak veranderen de Q7 is een sport-SUV.

PPI Automotive Design is een tuner die over het potentieel van haar auto´s geen twijfel doet bestaan. Waar sommige tuners het nogal eens subtiel aanpakken pakt PPI keer op keer groots uit. Onder de naam Razor bracht PPI recentelijk een flink getunede Audi R8 op de markt. En nu is ook de Q7 aan de beurt.

Bodykit

De bodykit maakt de Q7 zonder enige twijfel tot een koppendraaier. Aan de voorzijde springt de enorme voorbumper met extra grote luchtinlaten direct in het oog. De bumper loopt mooi door in de verbreedde wielkasten die plaats bieden aan de 22 inch lichtmetalen wielen. Bovenop de koplampen monteert PPI kleine spoilertjes - ook wel booskijkers genoemd - en de motorkap is geheel uit carbon vervaardigd. De zijskirts leiden ons naar de achterzijde waar we eveneens een compleet nieuwe bumper zien. Hierin is niet alleen een carbon diffusor opgenomen, maar er is ook plaatsgemaakt voor vier dikke uitlaatpijpen. De spoiler op de achterklep maakt de sportieve uitstraling helemaal compleet.

Interieur

Waar de bodykit nauwelijks iets te wensen overlaat is het interieur geheel naar wens aan te kleden. PPI laat de mogelijkheden zien, maar volgens de tuner is nagenoeg elke wens in vervulling te brengen. Daarbij wordt alles met de hand vervaardigd. De stoelen zijn in deze Q7 bekleed met een combinatie van leer en Alcantara en het stiksel heeft een contrasterende kleur gekregen. Ook op het dashboard en de middenconsole treffen we een veelvoud aan leer aan. Aluminium en carbon elementen benadrukken de sportieve inborst nog eens extra. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om in-car-entertainment systemen te monteren.

600 pk sterke V8

Het echte geweld gaat onder de motorkap schuil. Daar ligt in dit geval de 4.2 liter V8 met een vermogen van maar liefst 600 pk. Dit vermogen is gerealiseerd door onder meer een turbo te monteren. Het resultaat is een 0-100 km/h sprint in 5,9 seconden en een topsnelheid van 295 km/h. Al dit vermogen wordt dankzij een 40 mm verlaagd onderstel en speciale remmerij in goede banen geleid. Bovendien monteert PPI Michelin 4x4 Diamaris-banden die een snelheid tot 315 km/h kunnen weerstaan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer