Nieuws: Audi R18 e-tron – Audi gaat weer voor winst met R18 e-tron

We waren er nog bang dat Audi dit jaar de 24 Uren van Le Mans verstek liet gaan, maar gelukkig zijn de Duitsers er ook dit jaar gewoon bij. Audi gaat dit jaar de keiharde concurrentiestrijd aan met familielid Porsche, dat na jarenlange afwezigheid terugkeert op het befaamde circuit La Sarthe.

Tijdens de vorige editie van 's werelds meest befaamde etmaalrace pakte Audi voor de tweede keer op rij de winst met de R18 e-tron quattro (en de twaalfde Le Mans-zege voor het merk in totaal). En dus hoopt men de winning streak in 2014 te verlengen. Tests met de verbeterde LMP1-bolide zijn momenteel in volle gang op het circuit van Sebring in de Verenigde Staten, maar specificaties werden nog niet meegedeeld.

Efficiëntie Beloofd wordt dat we de (globale) prestaties van de hernieuwde R18 nog voor de jaarwisseling toegeschoven krijgen, maar nu al kunnen we er gerust van uitgaan dat Audi zich vooral heeft toegelegd op de snelheid en, zo mogelijk nog belangrijker, de efficiëntie van de auto. Betrouwbaar was de racer immers al.

Coureurs Overigens zullen Loïc Duval, Tom Kristensen en Allan McNish, de winnende rijders in 2013, ook volgend jaar weer in hetzelfde Audi Sport Team zitten, compleet afgetraind om met een nieuwe zege voor hun werkgever weer een stapje dichterbij het overall record van 16 overwinningen te komen, op naam van – jawel – Porsche.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer