Nieuws: Audi R8 e-tron – Audi demonstreet R8 e-tron

Gehuld in de carrosserie van een standaard R8 heeft Audi de R8 e-tron tijdens Le Mans flink de sporen gegeven. De puur elektrisch aangedreven sportauto moest het publiek vermaken vlak voor de race.

Hoe indrukwekkend de auto op papier ook is, getuigen lieten weten dat er van spektakel geen sprake is. Een normale R8 komt met een V8 dan wel V10 brom voorbij denderen en streelt daarbij de oren, maar deze R8 e-tron zoefde geruisloos voorbij. Dat betekent natuurlijk niet dat de auto geen spraakmakende prestaties weet neer te zetten. Met zijn vier elektromotor (twee vóór en twee achter) wordt maar liefst 313 pk op het asfalt overgebracht. Dat resulteert in een 0-100 km/h sprint in 4,8 seconden. Het enorme koppel van 4.500 Nm moet bovendien voor gigantische tussenacceleraties zorgen.

Productie Tijdens de demonstratieronden op het circuit van La Sarthe, waar Audi ruim 24 uur later de winst wist te pakken met de R15, zat vijfmalig Le Mans-winnaar Frank Biela aan het stuur. Hij mocht het peperdure prototype op hoge snelheid rondsturen. Dat alles uiteraard met als doel om Audi's 'Voorsprong door techniek' nog eens onder de aandacht te brengen en ons warm te houden voor de komst van de elektrische sportauto in 2012/2013.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer