Nieuws: Audi R8 Spyder V10 Plus – Audi's snelste cabriolet ooit: R8 Spyder V10 Plus

Bij sommige auto's vliegen de superlatieven je om de oren. De Audi R8 Spyder V10 Plus is er daar eentje van. Het is de snelste cabriolet die het merk uit Ingolstadt ooit heeft gemaakt. En hij beschikt over de krachtigste productiemotor die ze ooit hebben gebouwd.

Als dat niet garant staat voor weergaloos rijplezier! Net als de R8 V10 Coupé introduceert Audi hiermee ook een Plus-versie van de Spyder. Onder de glazen motorkap ligt een 5.2 liter V10 met een vermogen van 610 pk en een koppel van 560 Nm. Dankzij die vermogenstoename (+70 pk) ten opzichte van de 'niet-Plus' versie weet de R8 Spyder een acceleratie van 0-100 km/h in 3,3 seconden te noteren.

25 kg De topsnelheid verbeterde ook en ligt op 328 km/h (+ 10 km/h). Die verbeterde prestaties zijn overigens niet enkel te danken aan de krachtbron. Ook de 25 kg gewichtsreductie speelt een rol.

Micrommata green Om het geheel extra flitsend te maken kun je de auto bestellen in micrommata green, een kleur die exclusief is voorbehouden aan dit model. Gaat je dat wat te ver? Dan is uiteraard ook het gewone kleurenpalet beschikbaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer