Nieuws: Audi RS3 – Even slikken: prijs Audi RS3 bekend

Nog geen dag nadat Audi de RS3 Sportback officieel heeft onthuld is ook de prijs bepaald. Het topmodel op basis van de A3 Sportback kost in Nederland minimaal € 68.900,-. En dat is even slikken.

We hebben de RS3 nog maar net op ons netvlies kunnen laten inwerken of Audi maakt de prijs al bekend. En dat is best even slikken. De RS3 Sportback is namelijk maar liefst € 18.160,- duurder dan de voordeligste S3 Sportback. Oké, je krijgt 75 pk meer, een heldhaftige bodykit en weet nog eens 0,8 seconden sneller naar 100 km/h te sprinten, maar het is wel een klap met geld.

Uitrusting Om het leed op de bankrekening nog zwaarder te maken levert Audi het model uiteraard ook in een Pro Line-uitvoering. Door € 3.900,- bij te betalen wordt de standaarduitrusting dan aangevuld met zaken als Adaptive Light, Bose Soundsystem, Audi Radio/DVD-navigatie, Music interface en telefoonvoorbereiding. Standaard wordt de RS3 Sportback overigens voorzien van een sportknop, Xenon plus-koplampen, LED-dagrijverlichting en een audiosysteem.

De Audi RS3 Sportback wordt in april 2011 op de markt verwacht. Hij is vanaf januari te bestellen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer