Nieuws: Audi RS4 Avant – Vanafprijs voor nieuwe Audi RS4 Avant

Het enige dat we je nog verschuldigd waren was de vanafprijs van de nieuwe RS4 Avant. Audi heeft die nu bekend gemaakt en vastgesteld op € 110.220,-. Leuk weetje is dat dit tarief even hoog is als z’n voorganger en niet veel duurder dan de eerste generatie, maar je daarvoor veel meer terug krijgt.

Vooral aan vermogen. De eerste generatie van de Audi RS4 Avant had toentertijd een prijskaartje van een ton. Het vermogen reikte tot 380 pk, gegenereerd door een 2.7 liter V6-BiTurbo. Halverwege 2006 verscheen de RS4 met atmosferische 4.2 liter V8, goed voor 420 pk en een vanafprijs van € 109.500,-. Als vierdeurs sedan was hij zo'n tweeduizend euro goedkoper en wie opteerde voor de Cabriolet moest minstens vijftien mille dieper in de buidel tasten. De nieuwe RS4, die net als voorheen alleen verkrijgbaar is als Avant, kent een vanafprijs van 110 mille. Dat is vrijwel gelijk aan zijn voorganger, maar met in het vooronder een modernere, veel zuinigere achtcilinder met meer kracht.

Prestaties De 4.2 liter V8 in de nieuwe RS4 Avant ontwikkelt een maximumvermogen van 450 pk dat bij 8.250 tpm vrijkomt. Het koppel, standaard overgebracht via een 7-traps DSG, reikt tot 430 Nm en is beschikbaar in het middengebied van de motor. Spurten naar 100 km/h duurt slechts 4,7 tellen en de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h. Indien gewenst kan dat gezet worden op 280 km/h, maar tegenover staat wel een meerprijs. Als verbruik geeft Audi een gemiddelde van 11,0 l/100 km op. De vorige deed 13,5 l/100 km.

Standaarduitrusting Het starttarief van de snelste A4 ooit is inclusief onder meer een heldhaftig uiterlijk, 19 inch lichtmetaal, Launch Control, ESC met Sport-mode, Audi Drive Select, Xenon Plus-koplampen, zilverkleurige buitenspiegelkappen, elektrisch verstelbare stoelen, interieuraccenten van carbon en bekleding voorzien van leder en alcantara.

De nieuwe Audi RS4 Avant is per direct te bestellen en de eerste exemplaren worden aankomende herfst uitgeleverd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer