Nieuws: Audi S8 Plus – Audi S8 Plus: 33 mille voor 85 pk

De S8 Plus is – met liefst 605 pk – de Audi die geen RS 8 mag heten. Evenwel durft Audi er wel een RS-prijs voor te vragen, zo is bekend geworden.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met een vanafprijs van € 187.500,- is de S8 Plus op de R8 na de hoogst genoteerde in Audi's prijslijsten. Ter vergelijk: de 'gewone' S8, goed voor 520 pk, staat in de boeken voor € 154.900,-. Dat betekent dat er een extra investering van 33 mille is vereist om 85 pk meer onder de rechtervoet te hebben. Daarvan kun je ook een S1 Sportback kopen waarvan de kop af is! Evenwel, wie zichzelf trakteert op een S8 Plus krijgt van Audi natuurlijk niet alleen maar een opgefokte V8-biturbo.

Tjokvol luxe en comfort Zo is de S8 Plus standaard een stuk completer uitgevoerd dan normaal, en zelfs de S8 Pro Line Plus-pakket die € 165.800,- kost. Inbegrepen zijn onder meer een specifiek stijlpakket, een achterspoiler, een glanzend zwarte diffuser, 21 inch lichtmetalen velgen, keramische remmen, een sportuitlaat, hemelbekleding in zwarte alcantara, adaptieve cruise control en topsnelheid begrensd tot 305 km/h.

Matrix-koplampen Wil je toch nog meer luxe, dan is er ook van de S8 Plus een Pro Line Plus-uitvoering verkrijgbaar. Audi vraagt daarvoor een meerprijs van acht mille en in ruil krijg je zoal airconditioning met vier zones, Audi connect, de high-tech Matrix LED-koplampen, stoelverwarming achter, snelheidslimietherkenning, Topview, Assistentiepakket, garagedeuropener en stoelventilatie en massagefunctie voorin. Bestellen kan per direct.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer