Nieuws: Audi SQ5 TDI – Audi SQ5 TDI knalt met 360 pk

De Audi SQ5 TDI is met 313 pk’s en 650 Nm’s nu niet bepaald een stakker. Als je daar geen genoeg aan hebt ben je dus wel heel veeleisend. Geeft niets, Abt heeft de Audi SQ5 TDI nog even flink opgepept voor je.

De SQ5 TDI is Audi's eerste S-model binnen de Q-lijn. Nou, dat hebben we geweten ook! Wat kunnen die 313 paardenkrachten en 650 Newtonmeters doordrukken, zeg. De sprinttijd naar 100 km/h in 5,1 seconden verwacht je bij een sportwagen, niet bij een dieselende SUV met de luchtweerstand van een tuinhuisje. De topsnelheid van 250 km/h is al evenzo indrukwekkend. 'Niet snel genoeg!', zegt Abt Sportline. De tuner trok een van haar vele tuningkits uit de schappen en installeerde die op de 3.0 liter V6-TDI. Het resultaat is een nog hoger vermogen van 360 pk en 700 Nm. Dat wordt helemaal Porsches pesten, al vertelt Abt er niet bij of dat ook lukt tijdens stoplichtsprintjes. Op de tussensprints zal de opgevoerde SQ5 in elk geval niet makkelijk te af te schudden zijn.

Wie het breed heeft... Omdat de Audi SQ5 af-fabriek wat lauwtjes overkomt heeft Abt de buitenzijde meteen voorzien van wat meer branie. Er zijn twee pakketten verkrijgbaar. De een stipt alleen de krachtigste lijnen van de Q5 aan, de ander betreft een heuse wide-body versie. Daarbij worden de wielkasten verbreed en de tot 22 inch leverbare wielen iets verder naar buiten gebracht. Andere snelheidsduivels laten dan wel uit hun hoofd om de Abt SQ5 uit te dagen. Die opgepompte versie moet je als veeleiser natuurlijk hebben, al hadden we graag geweten wat dat moet kosten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer