Nieuws: Audi TT RS – Ur-knal: TT RS van Avus Performance

De Audi TT RS is de reïncarnatie van de legendarische ‘Ur-Quattro’ uit de jaren ‘80. Fundamenteel hierin is de machtige vijfcilinder die affabriek 340 pk en 450 Nm ophoest. Avus Performance voorziet de TT RS van nog meer kruid en dat levert indrukwekkend taferelen op.

De TT RS van Avus Performance perst er namelijk 460 pk uit. Het koppel van de opgefokte 2.5 liter vijfpitter bedraagt een krachtige 639 Nm. Aanpassingen aan de turbo, de ECU en het uitlaatsysteem laten de TT RS in 3,8 seconden naar de honderd knallen. De topsnelheid stijgt van 280 km/h naar 312 km/h. Om het toegenomen geweld in goede banen te leiden heeft Avus het onderstel aangepast. Circuitgebruik vraagt om een andere setting en die kan de tuner ook verzorgen.

Gloss is out, mat is in De Avus TT RS is voorzien van extra hulpstukken van Sportec. Zie de achterspoiler en de lichtmetalen wielen met een diameter van 20 inch. Daaromheen ligt schoeisel van Hankook in de maat 255/30ZR20. Het rubber is van het type S1 Evo en moet garant voor optimale grip en tractie. Avus heeft voor de matte lak gekozen, omdat dit de nieuwe trend in carrosserieafwerking is. Andere kleuren zijn op aanvraag.

Kostenplaatje De kosten voor de matte finish bedraagt € 1.999,- en voor de instelbare dempers vraagt Avus € 1.299,-. De wielen worden eronder geschroefd wanneer men € 6.400,- aftikt en de prijs voor de motortuning is op aanvraag.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer