Nieuws: Audi TT – Futuristisch instrumentarium voor nieuwe Audi TT

Audi laat ons op de CES-technologiebeurs zien hoe de nieuwe TT er van binnenin uit komt te zien. Een futuristisch design mogen we wel stellen. Het model zelf laat nog wel even op zich wachten.

Het is niet gebruikelijk eerst het interieur van een nieuw model te tonen, maar de Consumer Electronics Show in de Amerikaanse woenstijnstad is voor Audi de ideale gelegenheid om de technologische kunsten binnenin de nieuwe TT te promoten. Voor de derde generatie TT al weer bedacht het merk namelijk een ‘virtuele cockpit' en daarmee doelen we op het instrumentarium dat geheel uit pixels bestaat en bovenal bezaaid is met multifunctionele functies die zich als een kameleon aan de omstandigheden aanpast.

Het gigantische 12,3 inch grote scherm dient ook meteen voor de weergave van alle MMI-infotainment en het navigatiesysteem. Normaliter vertoont het display de snelheidsmeter en de toerenteller, maar wanneer de infotainment-modus wordt geselecteerd maken de tellers een pas op de plaats voor bijvoorbeeld het audio- of het navigatiecluster.

Ludieke roosters Let ook even op de ronde ventilatieroosters met daarin de bediening van de klimaatregeling en de weergave van de ingestelde tempratuur. Het is net niet zichtbaar, maar het lijkt erop dat alle roosters afzonderlijk naar wens zijn in te stellen waardoor een soort 5-zone klimaatregeling voor enkel de eerste zitrij aan de orde is.

De nieuwe Audi TT maakt vermoedelijk zijn opwachting tijdens de Autosalon van Genève of anders de autoshow in Parijs. Met een beetje goede wil staat de auto dan nog voor 2015 in de showroom.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer