Nieuws: Audi Urban Concept Spyder – Audi Urban Concept nu ook als Spyder

De marketingmachine van Audi draait op volle toeren. Ze warmen ons op voor de IAA in Frankfurt waar de Urban Concept de show zal moeten stelen. Naast de reeds aangekondigde ‘Sportback’ versie staat er op de stand ook deze Spyder.

Het verschil tussen de vorige week aangekondigde Urban Concept 'Sportback' en deze Spyder is zo op het eerste gezicht minimaal. En ook de door Audi vrijgegeven informatie maakt ons niet veel wijzer. Het model profiteert van dezelfde elektrische aandrijflijn met twee e-tron motoren. Een body van het geavanceerde CFRP en daarmee een zo laag mogelijk gewicht zijn belangrijke pijlers.

Bijzondere deuren Uniek aan de Spyder is de constructie van de deuren die na het openen diagonaal naar boven scharnieren. Een dak lijkt te ontbreken. In de cockpit is plaats voor 2 personen die schuin achter elkaar zitten. Precies zoals de dichte Urban Concept dat ook heeft.

IAA We zien benieuwd naar alle exacte details en vooral de foto's. Audi houdt de spanning er echter nog even in en presenteert de auto naar alle waarschijnlijkheid pas aan de vooravond van de IAA in Frankfurt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer