Nieuws: Bentley Bentayga – Bentley Bentayga piept en kraakt

Opmerkelijk nieuws rond Bentley, de Bentayga om precies te zijn. 's Werelds duurste SUV van een van 's werelds meest prestigieuze automerken moet terug naar de garage wegens falen van de assemblagekwaliteit.

Zo zie je maar weer: waar gewerkt wordt vallen spaanders. Zelfs bij Bentley waar normaliter niets, maar dan ook niets aan het toeval wordt overgelaten en het nastreven van perfectie dagelijkse kost is.Toch heeft het kunnen gebeuren dat de stoelen en het instrumentenpaneel van de in Nederland bijna drie ton kostende SUV kunnen rammelen. Bij een kwaliteitscontrole is opgevallen dat bepaalde schroeven door trillingen kunnen loskomen met gekletter en een veiligheidsrisico tot gevolg.

Rode wangetjes Het mankement zou zich alleen voor kunnen doen bij Bentayga's die tussen mei en september 2016 zijn geproduceerd. Deze moeten daarom voor de zekerheid terug naar de dealer voor een korte controle en het eventueel na of vastdraaien van de schroeven. Slecht een klein assemblagefoutje dus, maar die bij een merk als Bentley ongetwijfeld rode wangetjes bezorgd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer