Nieuws: Bentley Continental Flying Spur – Voor de fijnproever

In navolging van de Continental GT en GTC 51 Series presenteert Bentley de Flying Spur in deze exclusieve trim. Ook de Flying Spur Speed is voortaan als 51 Series te bestellen. Bentley meldt niet of het om een gelimiteerde uitvoering gaat.

De Bentley Flying Spur 51 Series zijn van modeljaar 2012 waarvan het 'standaardmodel' voortaan is voorzien van het infotainmentsysteem met 30 GB harde schijf voor muziekdata, navigatie en andere multimediafeatures. Een 51 Series is te herkennen aan de bijzondere kleurencombinaties, zowel aan de buiten- als de binnenzijde. Klanten van een Flying Spur kunnen normaal gesproken kiezen uit meer dan duizend combinaties of zelf een kleur bedenken, veertien tinten zijn exclusief voor de 51 Series bedacht.

Drie kleurfases Hoewel op speciale bestelling een two-tone kleurstelling (motorkap, dak en kofferklep krijgen dan een nader te bepalen accentkleur) naar het idee van John Blatchley, geestelijk vader van de Bentley Continental, is te verkrijgen komt de personalisatie van de 51 Series vooral tot uiting in het interieur. Een 'kleurenteam' zal de klant bij het bepalen van een three-tone kleurencombinatie persoonlijk begeleiden. Fase één bestaat uit het bepalen van de hoofdkleur. Daarna volgt de accentkleur voor het contrast. Tot slot is stap drie aan de beurt waarbij de detailtint (stiksels en piping) uitgekozen dient te worden. Doel is om een harmonieuze sfeer te kiezen die zowel bij de identiteit van de klant past alsook stijlvol is. Wilt u bijvoorbeeld per se paars met rood en turkooiskleurige stiksels, Bentley zal niet weigeren dit uit te voeren. De klant is immers koning.

Blauwe remklauwen Andere unieke 51 Series-features zijn enkele fineersoorten waaronder Sappelli Pomelle slechts tijdelijk verkrijgbaar is en waarvan het hout een apart glanzend effect bevat. De grafietkleurige 19 inch wielen zul je ook niet met regelmaat op een Continental Flying Spur tegenkomen, al zijn ze wel opgenomen in het overige programma. Ditzelfde geldt voor de blauwe remklauwen die voortaan op iedere Spur zitten. De badges met daarop '51 Series' maken de unieke uitvoering compleet.

De Bentley Continental Flying Spur (Speed) van modeljaar 2012 en de beide 51 Series zijn per direct te bestellen. In maart 2011 verwacht men de eerste exemplaren af te kunnen leveren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer