Nieuws: Bentley Continental GT Elegance Edition – Veel carbon voor Anderson Continental GT

Je moet er van houden, maar Anderson heeft de Bentley Continental GT wel van een gepeperd uiterlijk voorzien. Vooral carbon kwam eraan te pas om de Continental GT om te dopen tot Elegance Edition.

Waar andere tuners het vooral om het chique uiterlijk van één van de snelste Bentley's ooit te doen is gaat Anderson op een andere toer. Zij richten zich op carbon. Heel veel carbon. En volgens Anderson tilt dit materiaal, op onder meer de motorkap en kofferklep, het zelfbewustzijn van de Continental GT naar een hoger niveau. De grille, voorbumper en -spoiler, dorpels met additionele luchtinlaten en de achterspoiler met diffuser, elk eveneens vervaardigd uit carbon, moeten de Britse coupé samen met de enorme 22 inch velgen een grotesk uiterlijk geven.

Motor Heldhaftige looks gaan in dit geval ook nog eens samen met dito prestaties. De standaard W12 produceert 575 pk, maar daar deed Anderson een flinke schep bovenop. Met 105 pk extra brengt de tuner het totaal aantal paardenkrachten op 680. 15 van deze pk's komen uit een op afstand bedienbaar uitlaatsysteem, dat drie verschillende geluidsniveaus heeft. Aan de al aanwezige 700 Nm aan koppel voegde de tuner overigens niets toe.

Nog meer koolstofvezel Als van het exterieur als geschrokken bent, moet je niet in het interieur kijken. Ook daar heeft Anderson carbon verwerkt zover het oog rijkt. Het sportstuur is er zelfs uit vervaardigd. De stoelen zijn gelukkig bekleed met een combinatie van leder en Alcantara om zodoende het hoge carbongehalte enigszins te breken. De combinatie van al deze elementen maakt het dat er ongetwijfeld een fors prijskaartje hangt aan de Bentley Continental GT Elegance Edition, maar wat dat exact is houdt Anderson voorlopig in het midden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer