Nieuws: Bentley Continental GT3 – In detail: Bentley Continental GT3

Dat Bentley een Continental GT3 in de pijplijn had wisten we, maar wat hij kon nog niet. De Britten hebben nu alle specificaties vrijgeven van hun topsporter en die zijn niet mals!

Nu heeft de Continental GT3 eigenlijk nog maar weinig meer van doen met de exemplaren die we in de showroom kunnen vinden, het blijft knap dat Bentley 1.000 kilogram overboord heeft weten te gooien, terwijl er voorin nog steeds die best wel zware 4.0 liter V8-biturbo hangt. Raceklaar weegt de GT3 niet meer dan een doorsnee middenklasser, zo'n 1.300 kg. Koppel dit vedergewicht (voor een Bentley) aan een achtcilinder met een potentie van 600 pk en Bentley hoeft je niet te vertellen dat hun race-apparaat gaat als de brandweer! Welke tijden en snelheden er gehaald kunnen worden is niet bekendgemaakt, maar dit is een monster, daar kunnen we gerust van uitgaan.

Race-technieken Werp een blik op de foto's en je ontdekt wat Bentley zoal overboord heeft gegooid aan luxe. Naar leer en centimeters dik hout is het in de GT3 vergeefs zoeken. Carbon is er voor in de plaats gekomen en waar dat niet zit kijk je gewoon op het ruwe plaatwerk. Om de auto mee te kunnen laten dingen om race-overwinningen is de V8 niet langer gekoppeld aan een zijdezachte 8-traps automaat, maar aan een sequentiële 6-speed transmissie van Xtrac. De aandrijving geschiedt op de achterwielen via een cardanas van koolstofvezel. Ook de ophanging is compleet op de schop gegaan. Hier geen luchtvering, maar instelbare dempers voor maximaal contact met het asfalt. Ook de enorme achtervleugel draagt daar aan bij, die op een uitgebouwde bodykit van het bedrijf M-Sport Ltd. is geplaatst.

Goodwood Mocht dat nog niet gebeurd zijn dan zal de Continental GT3 in de loop van vandaag voor het eerst zijn kunsten vertonen op het Goodwood Festival of Speed. Na dit evenement zal de racer door de FIA worden gekeurd en als hij slaagt stoomt Bentley hem verder klaar voor deelname aan de FIA Blancpain Series van 2014.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer