Nieuws: Bentley Le Mans Editions – Bentley Le Mans Editions hebben wat te vieren

Bentley houdt wel van een feestje en grijpt graag elke mogelijkheid gelegenheid aan om er een te houden. Neem de Le Mans Limited Editions, die zijn gelanceerd omdat het 90 jaar geleden is dat ze voor eerst aan de start van de 24 Uren van Le Mans verschenen. Bijzonder?

Ach, maar wij vieren het graag mee. In 1923 deed Bentley voor het eerst mee aan de beroemde langeafstand-race op het circuit van Le Sarthe, een jaar later wisten de Britten al als eerste over de finish te komen. Van 1927 tot 1930 domineerde Bentley de endurance-sport, maar sindsdien heeft het 73 jaar geduurd voordat er weer een overwinning bijgeschreven kon worden. Pas in 2003 won coureur Guy Smith de prestigieuze race opnieuw voor Bentley. En aangezien dat ook nog eens exact 10 jaar geleden is, worden er nu speciale edities van de Bentley Continental GT en de Mulsanne geïntroduceerd.

Limited Edition Als we vervolgens een kijkje in het interieur van beide modellen nemen, dan zien we de veel voorkomende extra's die vaak op deze Limited Editions te vinden zijn, zoals badges die de exclusiviteit van de beperkte oplage aangeven, opvallende contrasterende stiksels en andere kleuren voor de bekleding. Aan de buitenkant geven nieuwe velgen en bijzondere lakkleuren te kennen dat het hier niet om zomaar een Mulsanne of Continental GT gaat.

Zes versies Bentley brengt zes verschillende versies uit van de Le Mans Limited Editions. Iedere bewerking is een ode aan de coureurs die Bentley aan haar Le Mans-overwinningen hebben geholpen. John Duff, Dudley Benjafield, Woolf Bernato, Glen Kidston en de zojuist genoemde Guy Smith reden allen voor Bentley toen de zeges tijdens de 24 uur van Le Mans behaald werden. Er blijft er dan nog één over: Tim Birkin. Hij is de enige die nooit met een Bentley de hoogste trede op het podium mocht beklimmen, maar heeft wel een grote invloed gehad op de supercharger-motoren van Bentley. Hij was de eerste die op eigen houtje een supercharger plaatste in een Bentley en daar races mee reed. Ook hij is vereeuwigd in de Le Mans Limited Edition-modellen.

Only in Amerika Het slechte nieuws is dat we deze unieke Bentley-collectie niet in Europa tegen zullen komen. De complete oplage van 48 stuks per editie gaat namelijk rechtstreeks naar de VS toe.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer