Nieuws: Bentley SUV – Bentley’s eerste SUV komt in 2016

In 2016 wordt het eerste SUV-model van de hand van Bentley verwacht. Niet iedereen was enthousiast bij het zien van de conceptcar op de Autosalon van Geneve vorig jaar. Toch waren er blijkbaar genoeg geïnteresseerden om de Bentley in serieproductie te doen gaan.

Volgens de Britten moet 2016 het jaar van hun SUV worden. Dat hadden we eigenlijk al eerder geschreven, maar nu is het ook daadwerkelijk bevestigd. In hoeverre de geruchten waar zijn dat het oorspronkelijke design zal worden bijgeschaafd wordt helaas niet medegedeeld, maar dat er wat lijntjes een ander verloop zullen kennen - om zoveel mogelijk rijke zieltjes te winnen - staat buiten kijf.

Twaalfcilinder Voor de talloze Volkswagen-onderdelen deinzen Bentley-klanten allang niet meer terug en dus zullen ze ook niet wegblijven bij de wetenschap dat de super-de-luxe SUV uit Crewe onderhuids grotendeels is gestoeld op de volgende generatie van de Audi Q7, Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg. De vraagprijs zal er echter niet malser om zijn. Bentley heeft het over minimaal anderhalve euroton en het zal ons niet verbazen dat dit bedrag nogal ambitieus is uitgedrukt. Onder de motoren in elk geval een twaalfcilinder, die ergens tussen 575 en 650 pk zal opwekken. Of het om de bijzondere W12 gaat is nog onbekend.

Range Rover Kevin Rose, die bij Bentley de leiding heeft over de verkoop- en marketingafdeling, meldt tot slot nog graag eventjes dat de SUV een compleet nieuw segment zal creëren. Dat is natuurlijk een beetje praten voor eigen parochie, want zo'n drie uur rijden van Bentley's hoofdkwartier in Crewe is al een kolos van soortgelijke status uitgedacht, de Range Rover. Het gegeven dat Bentley denkt zo'n 30 procent van het clientèle van die Land Rover te kunnen snoepen, geeft al wel aan dat Rose zijn werkgever graag een pioniersrol toedicht. Desalniettemin wordt Bentley's SUV ongetwijfeld iets bijzonders.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer