Nieuws: BMW 1-serie M Coupé – Hartge 1-serie M maakt M3 het leven zuur

De M3 zal wel altijd de ongekroonde koning van de BMW M’s zijn en blijven, maar stilletjes is de 1-serie M momenteel onze favoriet. En voorlopig maakt Hartge kiezen er allesbehalve makkelijker op.

Compact, gespierd en een tikkeltje ordinair, de 1-serie M Coupé heeft alles in huis om gevreesd te worden. En de twee turbo's op de 3.0 liter zes-in-lijn maken het relatief eenvoudig nog meer angst in te boezemen. Wat stoeien met de parameters van het motormanagement en de '1M' beschikt over meer dan 400 pk. Hartge komt met hun ECU-module tot 401 stuks. Het maximumkoppel stijgt van een al niet onaardige 450 naar 530 Nm die net onder de drieduizend toeren per minuut allemaal naar het achterste rubber worden gestuurd. In elf tellen is vervolgens vanuit stilstand naar de 200 km/h te knallen. Een bloedsnelle sprinttijd van 0 naar 100 km/h mag aangenomen worden, want die geeft Hartge al niet meer op.

Visueel Voor klanten die het toch nodig vinden biedt Hartge enkele visuele traktaties voor de BMW 1-serie M Coupé aan. Een additionele achterklepspoiler bijvoorbeeld, met eventueel als uitbreiding daarop een dakspoiler. Afzonderlijk deze laten monteren kan ook, net als de Hartge-badges voor het ex- en interieur. Voor meer auditief genot is er een speciaal ontwikkeld uitlaatsysteem en de wegligging zou nog iets verbeterd kunnen worden met een verlagingset. De 1M zakt dan 30 mm door de benen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer