Nieuws: BMW 2-serie Cabriolet M Performance – BMW 2-serie Cabriolet M Performance wil M zijn

Bij BMW spreekt de letter M boekdelen. Een model die deze letter achterop zijn kofferklep draagt is vaak een heerlijk rij-ijzer, al staat daar een stevig prijskaartje tegenover. Mee eens?

Dan is er altijd nog M Performance, dat BMW's aflevert die tegen de echte M's aanleunen tegen een zachtere kostprijs. Hun laatste toevoeging is de 2-serie Cabriolet. Bij de BMW 2-serie Cabriolet M Performance draait het zowel om accessoires voor een sportiever uiterlijk als technische modificaties die BMW's slogan Freude am Fahren naar een hoger niveau tillen. Zo geniet de 220d Cabriolet M Performance een extra 14 pk, wat het totaal naar 204 paarden brengt. Het gestegen vermogen maakt een alleraardigst verschil, want de sprint is na de behandeling maar liefst 0,3 seconden sneller geklaard. Dit extra vermogen wordt overigens behaald door onder meer een update in het motormanagementsysteem en een grotere intercooler. Om ervoor te zorgen dat je op tijd stilstaat worden de standaard remmen vervangen door M Performance exemplaren. Tevens zijn ze lichter van gewicht wat een beter stuurgevoel en wegligging oplevert.

Black on White Het uiterlijk vertoon bestaat onder meer uit een zwarte omlijsting van de 'nieren', een zwarte striping over de flanken en de zijskirts plus een in de carrosseriekleur gespoten diffuser. Deze laatste herbergt bovendien twee chromen uitlaatsierstukken. Een carbon-afwerking van de eindpijpen kan ook. Dit past dan weer goed bij de carbon spiegelkappen. Rollen doet de 2-serie M Performance op 19 inch lichtmetalen velgen die verkrijgbaar zijn in een gepolijste kleur of een bi-colour.

Race Display Van binnen is er natuurlijk ook het een en ander aangepast. Zo is er vooral meer carbon en alcantara te vinden voor een flink sportiever interieur. De materialen zijn terug te vinden op de schakelpook, handrem, middenconsole, armsteun en stuurwiel. Deze kan eventueel worden uitgerust met een geïntegreerd Race Display. Verlichte dorpels en de onmisbare M-badges maken het geheel af tot een zeer smakelijk pakket.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer