Nieuws: BMW 2-serie Coupé – BMW M235i wederom op de foto

Bij BMW zijn ze niet erg voorzichtig met hun jongste telg, de 2-serie Coupé. Dat vinden wij helemaal niet erg want zo kunnen we hem nog beter bekijken. Deze M235i wist een bezoeker tijdens een dealerpresentatie in Amerika te fotograferen.

We hebben de BMW 2-serie Coupé al eens in adamskostuum aan de waterkant gespot en nu krijgen we wederom de beschikking over een volledig ongesluierde 2-serie, de M235i nog wel. We zien opnieuw dat de voorzijde sterke verwantschappen met de M135i heeft, hoewel de vorm van de koplampen meer richting 3-serie neigt. Toch is de 2-serie niet zomaar een 1-serie met kont. De sterk aflopende daklijn geven hem een onvervalste coupé-uitstraling. Opmerkelijk zijn de matgrijze spiegelkappen die we nog niet eerder op een BMW-model hebben ontdekt.

Rappe knaap Onder de kap van de M235i ligt naar verluidt een 3.0 liter geblazen zescilinder met 326 pk, die zijn 450 Nm aan koppelkracht afvuurt op de achterwielen. Daarmee zal deze 2'er een rappe knaap worden, al wordt er in 2016 een nog potentere M2 verwacht, die de 1-serie M Coupé moet doen vergeten. Het debuut van de nieuwe 2-serie Coupé zal zich op 25 oktober voordoen. Volgend jaar zien we eveneens een 2-serie Cabrio tegemoet.

Bron: 2Addicts

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer