Nieuws: BMW 3-serie Touring – Ook 3-serie Touring naar AC Schnitzer

Geen continent is zo verslingerd aan de stationwagen als Europa. AC Schnitzer kon het dan natuurlijk ook niet maken om uitsluitend de nieuwe 3-serie Sedan aan het vermogens-infuus te leggen.

Het is dan ook nu de beurt aan de gloednieuwe Touring. Nog maar een paar dagen geleden presenteerde het Duitse AC Schnitzer haar snode plannen voor de nieuwe BMW 3-serie. Hoewel het toen alleen de Sedan betrof is kan de nieuwe Touring natuurlijk niet achterblijven. De aangeboden opties komen (gelukkig) nagenoeg overeen. AC Schnitzer is er namelijk is geslaagd om het tunen subtiel maar wel herkenbaar te maken, een zeldzaamheid tussen al het glitter-geweld van menig tuninghuis.

Upgrades Net zoals de Sedan worden in de Touring de motoren door middel van slim chip-tunen van extra pit voorzien. Dit betekent 218 pk (+ 34) voor de 320d, 294 pk (+ 49) voor de 328i en 360 pk (+ 54) voor het paradepaardje, de 335i. Om het extra vermogen in de bochten beter te kunnen benutten verlaagt AC Schnitzer de Touring met 25 mm. Daarnaast moeten additionele aerodynamische onderdelen ervoor zorgen dat de beroemde BMW-wegligging nog verder verbetert. We noteren een nieuwe spoiler aan de voorzijde, op het dak en aan de achterzijde met daartussenin nieuwe side-skirts.

Interieur AC Schnitzer is ook aan de gang gegaan met het interieur en hoewel dat je Touring misschien niet sneller maakt onderscheidt je je daarmee natuurlijk wel verder van de gewone BMW-rijder. De bediening van het iDrive-systeem, de handrem, versnellingspook, pedalen en de vloermatten, allemaal moesten ze wijken voor nieuwe exemplaren. Vooral de nieuwe iDrive-knop is zonder twijfel een opvallende toevoeging.

Zelf op zoek naar een BMW 3-serie Touring? Bekijk hier het aanbod.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer