Nieuws: BMW 4-serie Gran Coupé – Patenttekening leggen BMW 4-serie Gran Coupé bloot

Afkomstig van een Chinees octrooienbureau zijn deze patenten van de op stapel staande BMW 4-serie Gran Coupé. Mocht de extra praktische vierdeurs-coupé uit Beieren nog elders geheimen hebben, dan zijn die nu met de ganse wereld gedeeld.

De 4-serie Gran Coupé, die in de tweede helft van 2014 gelanceerd wordt, is BMW’s antwoord op de A5 Sportback van Audi. Over het model is veel te vertellen maar tegelijkertijd erg weinig, want het is feite niets meer of minder dan een 4-serie Coupé met twee portieren extra. Het interieur, dat op z’n beurt erg op dat van de 3-serie lijkt, zal krek eender zijn aan de tweedeurs en zo ook de beschikbare aandrijflijnen. Een heuse M staat ook op het programma.

Extra beenruimte Het feit dat deze patenten afkomstig zijn uit het immense Azië doet bij ons een belletje rinkelen. In dat deel van de wereld verkoopt BMW ook reeds de 3-serie maar met een 11 centimeter langere wielbasis dan de bij ons bekende 3-serie. De mate van beenruimte achterin de auto wordt in China namelijk veelal gezien als het uiten van de zelftoegeëigende persoonlijke status.

In het verlengde van deze Chinese patenten zou het dus heel goed mogelijk kunnen zijn dat de 4-serie Gran Coupé is gebaseerd op de Chinese 3-serie, met alle positieve gevolgen voor de achterpassagiers van dien. Maar ook voor de Europese koper, want zo staat tevens de hier verkochte 3-serie GT op dezelfde, langere bodemplaat van de Aziatische ‘dreier’. Binnenkort weten we dit zeker, want de vierdeurs 4-serie zal worden onthuld op de Autosalon van Genève, begin maart.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer