Nieuws: BMW 5-serie – BMW 5-serie nu ook als M Performance

Europa's grootste tuningshow in het Duitse Essen is weer losgebarsten en die gelegenheid grijpt BMW aan om de nieuwe 5-serie M Performance onder de aandacht te brengen.

Wie van spoilers en pk's houdt móet naar het Duitse Essen dit weekend. Nergens in Europa vind je zoveel prullaria voor je auto als tijdens de Essen Motor Show. Tussen de kanonnen van Brabus, G-Power en Oettinger zijn ook al vaker autofabrikanten te vinden met hun af-fabriek tuning. Zo staat BMW in Essen dit jaar met de nieuwe 5-serie, volgehangen met M Performance-goodies. Maar ook onderhuids valt de zakensedan aan te sterken.

Voorproefje M5 Het BMW M Performance-programma is inmiddels zeer omvangrijk en doet eigenlijk nauwelijks nog onder voor de opsmuk die doorgewinterde tuners kunnen bieden. De foto's hiernaast spreken daarin boekdelen en geven tegelijk een voorproefje op de nog te onthullen M5. Wel de lusten, maar niet de lasten (van de M5)? Dan ben je bij M Performance dus aan het juiste adres.

Powerkits Wat je niet zult aantreffen bij M Performance is een tuningkit die de 5-serie kietelt naar 600 pk. Zulk geweld is toch echt alleen weggelegd voor de M5. Aan meer vermogen voor je 540i en 530d helpt M Performance je dan weer heel graag. Via BMW's Performance Power-kit komt het vermogen te liggen op 374 pk en 550 Nm voor de benzine en op 292 pk en 650 Nm voor de diesel. Meer vermogen voor andere motoren is er ook, meldt BMW, maar de keiharde winsten daarvan ontbreken helaas.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit draagt een elektrische auto bij aan het milieu

Autonieuws

Nieuwe BMW M8 Gran Coupé komt pas in 2020

Autonieuws

Dit kosten de Peugeot 508 en 3008 Hybrid

Autonieuws
Ontdek meer