Nieuws: BMW 5-serie – Dit is de gefacelifte BMW 5-serie

BMW presenteert binnenkort een vernieuwde 5-serie. Die heeft een facelift ondergaan waarbij het front in lijn wordt gebracht met de meest recente BMW’s. De eerste foto’s van de gefacelifte 5-serie zijn inmiddels gelekt.

We schreven al eerder over een facelift voor de BMW 5-serie. Maar dat was nog in een vroeg stadium. Inmiddels lijkt de ´Fünfer´ zich op te maken voor zijn debuut. Op de foto is weliswaar de Chinese versie te zien, maar we verwachten dat de Europese versie niet erg zal afwijken van de auto op deze foto's.

Voorkant Wat direct opvalt is dat de 'glimlach' die de 3 kreeg ook overgegaan is op de 5-serie. Met een verhoging in de bumper geeft de facelift het nieuwe gezicht van BMW mee aan de drie jaar geleden gepresenteerde 5-serie. De zogenaamde Life Circle Impulse - deze term komt echt van de Duitsers - geeft de 5 verder aan de voorkant een iets grotere grille mee.

Achterkant Ook de achterzijde ontkomt niet aan de vernieuwingskuur. Het meest opvallend zijn de uitlaten, die van rond naar rechthoekig gevormd zijn, net zoals de recent gefacelifte 7-serie. Voor de rest is er een licht vernieuwde achterbumper getekend.

Introductie Een officiële datum voor de onthulling is er nog niet. Aangezien de auto in China gespot is, zou het zo kunnen zijn dat hij op de Autosalon van Shanghai voor het eerst aan het publiek getoond wordt, maar Chinese bronnen spreken al van de Autosalon van Genève 2013. Of dat laatste het geval is weten we sowieso volgende week. En anders moeten we nog een paar weken geduld hebben.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer