Nieuws: BMW 6-serie Coupé – B&O voor BMW 6-serie Coupé

Bang & Olufsen verovert in razend tempo de autowereld. Na eerdere samenwerking met bijvoorbeeld Aston Martin, Audi en Mercedes-Benz gaat Deense high-end audiomerk ook een hoogwaardige hifi-systeem voor BMW leveren. De nieuwe 6-serie Coupé is de eerste BMW die ermee uitgerust kan worden.

De muziekinstallatie die Bang & Olufsen speciaal voor de nieuwe BMW 6-serie Coupé ontwikkelden telt zestien actieve luidsprekers en heeft een totaal vermogen van 1.200 Watt. "Voldoende kracht in de relatief compacte cockpit om een rijk en overtuigend geluid te leveren", aldus de high-end luidsprekerfabrikant. Voor een homogene luidsprekeropstelling zijn alle van de in totaal zeven tweeters aan een middentoon luidspreker gekoppeld. En om ook een goed en strak laag te bieden zijn de subwoofers onder de voorstoelen direct tegen het chassis van de 6-serie gemonteerd.

Gepatenteerde design Bang & Olufsen staat bekend om hun architectonisch ontworpen producten. Zo heeft ook het hifisysteem voor de 6-serie Coupé een uniek design, door BMW zelfs gepatenteerd. Het ontwerp beschikt over een aantal bijzondere features zoals de Floating Frame aluminiumcovers. Door de speciale montage worden de covers van het frame gescheiden, waardoor de illusie ontstaat dat de luidsprekercovers in de lucht zweven. Vervolgens zijn er in deze ruimte tussen de cover en het frame kleine LED's geïnstalleerd die, zodra het systeem wordt ingeschakeld, de cockpit op een subtiele wijze verlichten. Midden op het dashboard zit een luidsprekercover die geluidloos omhoog komt. Een grote ´acoustic lens´ komt vervolgens tevoorschijn en tegelijkertijd gaan de geïntegreerde LED-lampjes branden - een proces dat Bang & Olufsen Light Orchestration noemt.

Klankfeatures Naast een mooie integratie in het interieur van de 6-serie zou het ontwerp tevens vibraties vanuit de subwoofer elimineren waardoor het geluid nog zuiverder is. De gepatenteerde Acoustic Lens Technology van Bang & Olufsen zorgt voor een naar eigen zeggen 180 graden horizontale geluidsverspreiding. Hierdoor wordt de akoestiek geoptimaliseerd, ongeacht de positie van de luisteraar ten opzichte van de luidspreker. De cover van de akoestische lens is met een extra middentoon luidspreker uitgerust. Dit zorgt voor een evenwichtige geluidsverspreiding in de cockpit. Daarnaast is de installatie voorzien van het zogeheten Dynamic Road Noise Compensation, een functie dat het geluid voortdurend aan de omstandigheden buiten de auto aanpast en filtert om het hoge klankniveau te garanderen. Twee geluidsmodi (Studio en Expanded) zijn toegevoegd om een weergave te bereiken zoals de artiest die heeft bedoeld.

Meer B&O-BMW's De nieuwe BMW 6-serie Coupé arriveert in het najaar bij de dealer en is dan optioneel met het hifi-installatie van Bang & Olufsen te bestellen. Bang & Olufsen laten meteen weten dat het nieuw ontworpen systeem ook verkrijgbaar zal zijn in toekomstige (top)modellen van BMW.

Bekijk hier het aanbod BMW

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer