Nieuws: BMW 7-serie – Vakmanschap ten top: BMW 7-serie Robbe & Berking

Ambachtswerk blijft altijd iets fantastisch hebben. Het vakmanschap en het geduld waarmee het handwerk vervaardigd wordt kunnen bij ons op veel waardering rekenen. Ook de firma Robbe & Berking weet wat ambacht is en ging een samenwerking aan.

Robbe & Berking, opgericht in 1874, heeft iets met zilver. Hun normale werkzaamheden bestaan zoal uit het vervaardigen van chique keukengerei en het decoreren van huizeninterieurs en luxe maritieme jachten. Maar een auto op z'n tijd is ook een interessante uitdaging. Daarop zijn immers meer dan voldoende details aanwezig die in het zilver niet zouden misstaan, ook al worden ze nadien behandeld met een likje verf. Een deel van de magie en het plezier van handgemaakte producten schuilt nu eenmaal in het feit dat het hoe dan ook om een stukje ambacht gaat. Op de BMW 760Li Sterling by Robbe & Berking is daarom niet alles wat zilver blinkt. Maar het is er wel!

BMW Individual Details waaraan Robbe & Berking zichtbaar heeft gewerkt zijn de grille, de uitlaatsierstukken en de strip op de achterklep. Ook het logo op de D-stijl schittert als zilver, alsook de instaplijsten, de deurgrepen en diverse BMW Individual-accessoires in het interieur. Want in dat exclusieve atelier van BMW is de 760Li Sterling uiteindelijk tot stand gekomen. Verborgen zilver vind je onder andere voorop de motorkap, in de vorm van het handgeschilderde BMW-embleem. Die onbehandeld laten was allicht ietwat te kitscherig.

Voor een kijkje in de keuken van de BMW 760Li Sterling by Robbe & Berking verwijzen we je graag door naar de fotogalerij.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer