Nieuws: BMW ActivE – BMW ActivE kan in productie

Minder spectaculair, niet minder belangrijk. Dat is de BMW ActivE in vergelijking tot de Vision ConnectedDrive die ook in Genève zal schitteren. Het elektrische model in de vorm van een 1-serie Coupé is klaar voor productie.

Je moet er meerdere malen voor kijken, maar de BMW ActivE verschilt daadwerkelijk van de gewone 1-serie Coupé. Let maar eens op de motorkap, daar zit een behoorlijk bult in. Binnenin zul je dit in eerste instantie merken aan de kleinere bagageruimte. Die heeft geen volume van 370 liter, maar slechts 200 liter. Dit heeft als oorzaak dat de elektromotor plek heeft gevonden in de buurt van de achteras en dat slokt ruimte op. De module is trouwens 170 pk sterk en wekt een trekkracht op van 250 Nm. De actieradius bedraagt afhankelijk van de rijstijl 160 kilometer en energie daarvoor worden gehaald uit een reeks lithuim-ion accu's.

MegaCity Vehicle Massaproductie betreft het echter nog niet. Voorlopig bouwt BMW slechts duizend exemplaren van de ActivE welke - als vervanger van de MINI E - worden ondergebracht bij verschillende instanties, bedrijven en particulieren. Zij krijgen de eer om praktijkervaring met de elektrische 1-serie op te doen waar BMW weer leer uittrekt voor het echte werk dat "MegaCity Vehicle" heet. Binnen enkele jaren kunnen we deze emissieloze stadsrakker verwachten. Het productiemodel van de BMW ActivE zal officieel voorgesteld worden op de volgende maand gehouden Autosalon van Gènève. Vlak daarnaast staat eveneens toekomstmuziek van BMW in de vorm van de spectaculaire Vision ConnectedDrive.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer