Nieuws: BMW Concept Active Tourer Outdoor – BMW toont Concept Active Tourer Outdoor

Speciaal voor mensen die van het buitenleven houden presenteert BMW de Concept Active Tourer Outdoor. Het studiemodel betreft een avontuurlijke crossover met een milieuvriendelijke aandrijflijn.

Hoewel het studiemodel met zijn formaat van 4.35 meter lang, 1.83 meter breed en 1.58 meter hoog enigszins compact te noemen is roemt BMW het opvallend ruime interieur van de Active Tourer Outdoor. Dit is mede te danken aan de hoge daklijn, de lange wielbasis van 2.67 meter en de dwarsgeplaatste benzinemotor. Om de ruimte en de diversiteit van het studiemodel extra te benadrukken rust BMW het interieur uit met de Outdoor Slim. Middels deze geïntegreerde fietsendrager kunnen twee fietsen droog, schoon en veilig in de auto worden vervoerd. Na gebruik is de drager in de zijkant of laadvloer weg te klappen, zodat de maximale laadcapaciteit weer beschikbaar is.

MoonRock Het exterieur van de BMW Concept Active Tourer Outdoor verschilt slechts in detail van de vorig jaar gepresenteerde Concept Active Tourer. De Duitsers probeerden met de exclusieve oranje 'Gold Race'-exterieurkleur en 20-inchwielen het sportieve outdoor-karakter enkel te accentueren. Binnen zien we tevens een aantal wijzigingen. Zo is de middenconsole is afgewerkt met 'MoonGrey' aluminium en 'MoonRock Grey' en 'MoonWhite' leder net zoals bij andere delen van het interieur. De bagageruimte is afgewerkt met makkelijk schoon te maken kunststof in 'MoonRock Grey'.Plug-in hybride Ook de techniek van de Concept Active Tourer Outdoor is grotendeels gelijk gebleven aan zijn voorganger. Dit betekent dat we onder de korte neus een plug-in hybrideaandrijving terugvinden met een 1.5 liter driecilinder TwinPower Turbo-benzinemotor en een krachtige elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 190 pk en daarmee is de MPV in staat om in slechts acht seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. De topsnelheid ligt volgens de Beierse fabrikant boven de 200 km/h. Desondanks is het gemiddelde brandstofverbruik van de zogenoemde BMW eDrive, het aandrijfconcept dat ook in de BMW i3 en BMW i8 wordt toegepast, minder dan 2,5 l/100 km met een CO2-emissie van minder dan 60 g/km. De lithium-ion high-performance-accu's zijn onder de laadvloer van de bagageruimte gemonteerd, kunnen via een 220V stopcontact worden opgeladen. Hiermee is de Concept Active Tourer Outdoor in staat een afstand van 20 tot 30 kilometer volledig elektrisch af te leggen.

1-serie GT De BMW Concept Active Tourer Outdoor beleeft zijn publieksdebuut op de Outdoor-vakbeurs in Friedrichshafen. Uiteraard zal het model tevens op de IAA in Frankfurt schitteren. Wanneer het studiemodel, de beoogde 1-serie GT, exact in productie gaat is nog onduidelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Marktaandeel suv's stijgt in Europa tot recordhoogte

Autonieuws

Aston Martin DBS Superleggera brengt ode aan Concorde

Autonieuws

Facelift Renault Espace (2020) heeft weinig om het lijf

Autonieuws
Ontdek meer