Nieuws: BMW Concept M135i (3-deurs) – BMW onthult 1-serie als Concept M135i

Deze BMW Concept M135i toont niet alleen maar een smakelijke M Performance van de 1-serie. Het model laat ons tevens een glimp zien van de driedeurs versie van de nieuwe 1-serie. En daarmee onthult BMW in Genève een twee-in-één primeur.

Bij de driedeurs 1-serie an sich willen we helemaal niet te lang stilstaan. Dat is gewoon een 1-serie met twee portieren minder en iets sportievere lijnen. De M135i is veel interessanter. Die haalt namelijk alle sportieve genen van de 1-serie naar boven.

Dark Shadow Eén blik op de Concept M135i moet al voldoende zijn om het karakter van een echte M-auto te ontdekken. M Performance in dit geval, want een 1M staat eveneens nog op stapel. Met de typische M-voorbumper, de racy 18 inch wielen en in de Ferric Grey gespoten buitenspiegels toont het model meteen zijn potentieel. Wie naar achteren loopt kan niet om de Dark Shadow gelakte diffuser met daaronder de dubbele uitlaatpijp heen. En om het geheel nog eens extra op M-smaak te brengen is de welbekende driekleur van BMW M her en der gehanteerd.

300 pk In het geval van deze M135i ligt er in de motorsteunen een zescilinder benzinemotor met dubbele turbo en een vermogen van meer dan 300 pk. Wat dat met de prestaties doet wil BMW nog niet kwijt, maar geloof ons, dat wordt knallen.

M-feestje in Genève BMW zal de Concept M135i als wereldprimeur presenteren op de Autosalon van Genève. Dat belooft een waar M-feestje te worden, want behalve deze 1-serie toont BMW er ook de M-diesels, de M Performance pakketten voor de 3- en 5-serie en als absolute kers op de taart de M6 Coupé en Cabriolet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer