Nieuws: BMW Concept M4 GTS – Geoorloofde straatracer: BMW M4 GTS

BMW is kennelijk bang dat het niet genoeg aandacht krijgt op Pebble Beach Concours d'Elegance. Want naast de 3.0 CSL Hommage R neemt het ook deze M4 GTS mee naar Californië.

BMW zet de spotlights aan de westkust van Amerika vol op haar M-divisie. Spot on met de 3.0 CSL Hommage R, maar ook middels de M4 GTS. Net als de M3 GTS uit 2009 is die volgepropt met carbon waardoor het leeggewicht afnam. Zo is de motorkap (met speciale luchthapper) van CFRP en zijn de onderspoiler en de achtervleugel voor 100% opgetrokken uit het kostbare goedje. Vergrote luchtopeningen in de voorbumper verminderen de luchtweerstand en vermeerderen de neerwaartse druk op de voorwielen.

Waterinjectie Overgenomen van de M4 MotoGP Safety Car is het waterinjectiesysteem dat de zescilindermotor op een innovatieve manier op meer vermogen en koppel trakteert. Hoewel de M4 GTS feitelijk nog een concept betreft, wordt beloofd dat het systeem zo in productie kan en gaat. Ook andere BMW's zullen ervan profiteren. Al net zo vooruitstrevend zijn de achterlichten met OLED-techniek. Slechts 1,4 millimeter dun zijn de afzonderlijke elementen in de units. En praktisch elke vorm is mogelijk, evenals een vlakverdeling in verschillende lichtkleuren.

Oplage? De BMW Concept M4 GTS is gehuld in de lakkleur Frozen Dark Grey Metallic. Het contrasterende Acid Orange zorgt voor een toefje vrolijkheid. Rollen doet de auto op gepolijste wielen van het type 666 M met eveneens Acid Orange-accenten. Ze meten 19 inch voor en 20 inch achter. Eromheen ligt sportrubber van Michelin. Rest alleen nog de vraag hoeveel BMW er van de M4 GTS gaat bouwen? Niemand weet het nog, maar dat hij komt is zeker. Van de M3 GTS hield de oplage op bij 150 stuks.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer