Nieuws: BMW ConnectedDrive – Het nieuwe rijden volgens BMW

BMW Group blijft innoveren om rijplezier ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen. Een zelflerend navigatiesysteem, een parkeerassistent die automatisch de auto in de garage parkeert en een smartphone-toepassing om op afstand functies van de auto te bedienen.

BMW presenteert hun nieuwste ontwikkelingen binnen BMW ConnectedDrive, een programma waarbij auto en multimedia steeds dichter bij elkaar komen. De voorzieningen die onder BMW ConnectedDrive vallen, zijn onder te verdelen in drie pijlers: 'Bestuurderassistentiesystemen', 'Navigatie en personalisatie', en 'EfficientDynamics'. Door deze drie pijlers aan elkaar te koppelen worden de inzittenden van meer comfort, gemak en veiligheid voorzien. Bovendien zorgen ze voor besparing van tijd en brandstof(kosten), aldus BMW.

Bestuurderassistentiesystemen Met Remote Controlled Parking kan de auto zelfstandig - dus zonder bestuurder - in of uit een krappe garage(box) rijden. Het enige dat de bestuurder hiervoor hoeft te doen, is de auto voor de parkeerruimte te plaatsen, uit te stappen en op de RCP-knop te drukken. Nog een keer drukken zorgt ervoor dat de auto zichzelf weer uit de garage rijdt. Dit systeem verkleint het risico van schade aan de portieren en vergt geen acrobatische capriolen van de automobilist. Traffic Jam and Queuing Assistant is een uitbreiding op het Active Cruise Control-systeem en helpt de bestuurder actief in de eigen rijbaan te blijven. Het kan zelfs de controle over de besturing overnemen in alledaagse situaties, zoals files en druk stadsverkeer. Met Emergency Stop Assistant wordt de bestuurder zelfs helemaal (bijna letterlijk) uitgeschakeld. Het systeem grijpt in als de bestuurder niet meer in staat blijkt om de auto te besturen, bijvoorbeeld door een hartaanval en zal de auto veilig tot stilstand aan de kant van de weg brengen.

Navigatie en personalisatie Een bijzondere mogelijkheid in combinatie met smartphones is My BMW Remote. Hiermee zijn bijvoorbeeld vanaf een andere locatie de portieren te vergrendelen, is de climate control te activeren en is de auto terug te vinden op een parkeerplaats. Met Seamless Media Access wordt de auto een soort rijdende netwerk multimedia speler door alle muziek, video's en afspeellijsten die op de thuiscomputer staan te synchroniseren met de auto. Separate geluidsdragers zijn niet meer nodig en ook de laptop kan thuis blijven met de E-Mailfunctie waarmee e-mails ontvangen en verstuurd worden. Zelfs de agenda beheren behoort tot de mogelijkheden.

EfficientDynamics Tot slot is het Intelligent Learning Navigation als onderdeel van BMW EfficientDynamics ontwikkeld om het brandstofverbruik nog verder te verlagen. Dit systeem is in staat om het 'rijgedrag' van de bestuurder te onthouden om de volgende autoritten - het dagelijkse woon-werkverkeer, het naar school brengen van de kinderen - efficiënter te laten verlopen. Daarmee zorgt het proactieve navigatiesysteem voor meer gemak en een lager brandstofverbruik.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Basisversie Audi Q2 opgewaardeerd

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Het is ook nooit goed! Lamborghini verkoopt te veel auto's

Ontdek meer